פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/03/2003 | 13:01 | מאת: אביטל

בתי בת חמישה חודשים סובלת מפזילה בעין שמאל ורוחק רואי מס' 4+, היינו אצל שני רופאים מאד בכירים בתחום עיניים ילדים ( לא אזכיר את שמם מחמת אתיקה מקצועית). האחד טוען כי יש לנתח מייד, שכן ככל שעובר הזמן הבעייה מחמירה, וקרוב לוודאי כי בתי תצטרך להרכיב משקפיים לכל החיים. הרופא השני טוען כי אין לנתח בגיל צעיר כל כך וכי יש לנסות תחילה להרכיב משקפיים שיש סיכוי אומנם קטן שהפזילה תיעלם ללא ניתוח,ורק עם הפזילה לא תעלם יש לנתח. אנא השב לי במהרה כיצד היית נוהג, כי אנו חסרי אונים לחלוטין.

14/03/2003 | 11:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אביטל שלום, המצב שכיח, וקל להחלטה. בודקים את הילדה עם התיקון (המשקפיים): או במשקפיים נסיוניים במרפאה, או רושמים זוג לנסיון. אם ישרה עם המשקפיים, מה טוב. אם ישרה לרחוק אך עדיין פוזלת לקרוב, צריכה משקפיים ביפוקליים. אם פוזלת גם עם המשקפיים- צריכה נתוח. כללית: בגיל הזה בדרך כלל מדובר בפזילה לניתוח ולא למשקפיים, אך יש יוצאים מן הכלל וצריך לבדוק כל מקרה לגופו לפי הקריטריונים הנ"ל. לא נכון שלא כדאי לנתח בגיל מוקדם- ההפך הוא הנכון(בתנאי שבטוחים באבחנה). ניתוח מוקדם משפר את הסכוי להתפתחות ראיה דו עינית תקינה ככל האפשר והקטנת הסיכון של פזילה חוזרת בעתיד. אוכל לראות אותה ולענות לך ספציפית, אם תרצי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה