עין אדומה והפרשות לתינוקת בת 3,5 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/03/2003 | 08:42 | מאת: שלי

שלום התינוקת שלי בת 3.5 שבועות סובלת כבר שבוע מעין אדומה והפרשות (דלקת). נואשתי מהטיפול של הרופאים עד כה. בתחילת השבוע קיבלתי עבורה רציקלין מרופא הילדים כאשר זה לא עזר הופניתי לרופאת עניים (של הכללית) שאמרה להפסיק את הטיפול כדי שתוכל לקחת תרבית (למה לא עשו זאת בהתחלה ???) ולחכות כך עד יום ראשון. אני ממתינה, המצב לא משתפר ואני דואגת מאוד. מה לעשות ? תודה רבה מראש

14/03/2003 | 11:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלי שלום, האבחנה של דלקת עיניים בתינוק בדרך כלל לא דורשת תרבית. הדלקות החמורות והמסוכנות נותנות תמונה סוערת כבר בימים הראשונים, וב"רגילות" תרבית לא עוזרת, מכיוון שברוב המקרים צומח חיידק מלחמית העיניים (גם כאשר אין דלקת) וזה לא בהכרח הגורם המזהם. חשובה התמונה הקלינית ןהבדיקה. האם נבדקה במנורת סדק? (זה המקרוסקופ עם התאורה החזקה בו משתמש רופא העיניים כדי לראות בהגדלה את הקרנית והלחמית). רק במקרים מאד לא ברורים אני נוהג לקחת תרבית (וגם משטח, באותה הזדמנות) עדיף שתבדק על ידי רופא עיניים ילדים. היכן בארץ את גרה?

20/03/2003 | 10:46 | מאת: שלי

תודה. אני גרה ביוקנעם עילית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה