פזילה קבועה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/03/2003 | 22:12 | מאת: ויוי

שלום! אני בת 32 ובעלת עין שמאל עצלה. דבר המתבטא במיוחד במצבי עייפות. עדשות מגע מסווים מעט את הפזילה (בעוד שמשקפיים מחמירים). בנוסך קים צילינדר ורוחק רואי. בילדותי עברתי טיפולים שונים כולל רטייה. שאלתי: האם גם בגילי המופלג ניתן לתקן או לשפר את עצלות עיני השמאלית?

09/03/2003 | 23:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ויוי שלום, בואי נעשה רגע סדר במושגים: עין עצלה הוא מושג המבטא לקוי ראיה, בו העין לא יכולה להגיע לראיה טובה גם עם משקפיים מתאימים, ולא פזילה או מנח של העיניים. עין עצלה יכולה לבא עם ובגלל פזילה, או ברוב המקרים בכאלו שאינם פוזלים כלל. אני מבין שלך יש פזילה, (בריחה של העין), המחמירה בעייפות. (וגם לקוי ראיה מסוג של עין עצלה?). לשאלתך, לא ניתן בגילך לעזור ללקוי ראיה מסוג של עין עצלה, אך ניתן בהחלט ליישר את הפזילה (הנטייה של העין "לברוח"). צריך כמובן לבדוק אותך כדי לתת לך תשובה ספציפית לגבייך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה