בדיקת ראייה לתינוקות.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/03/2003 | 16:36 | מאת: ליאת

שלום רב. בני בן השנה ו - 8 חודשים נבדק בטיפת חלב ונמצא שראייתו תקינה. הבדיקה נראתה לי קצרה ולא מקיפה ושאלתי היא האם ניתן להסתמך על בדיקת הראייה שמתבצעת בטיפת חלב או רצויי ללכת לרופא עיניים? תודה.

09/03/2003 | 23:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להערכתי בדיקת העיניים המבוצעת בטיפת חלב אינה מספיקה, ודאי לא בגיל שציינת, בו עדיין לא ניתן לקבל מהילד תשובות ברמה של חדות ראיה מכסימלית. בדיקת הראיה/עיניים בילדים, שעדיף שתעשה בגיל שנה לערך, צריכה לכלול בדיקת תשבורת ("מספר המשקפיים", הבדיקה שנעשית לאחר שהילד קיבל טיפות להרחבת האישון והמתין כשעה). ילד יכול להראות כתקין בבדיקת "ראיה" (ללא בדיקת תשבורת), בגיל בו הוא עדיין לא מדבר, ולא תתגלה העובדה שיש לו רוחק ראיה גבוה, אסטיגמטיזם או הבדל משמעותי בתשבורת בין העיניים, כולם גורמי סיכון לעין עצלה. בגלל שבדרך כלל מסתפקים בבדיקות אלו, 4% מהאוכלוסיה (אחד מכל 25 אנשים!!) סובל מלקוי ראיה חד צדדי כל חייו-עין עצלה. את רובם ניתן היה למנוע על ידי בדיקת תשבורת בגיל שנה. כמעט בכל ילד שמגיע אלי עם עין עצלה (אחד או שניים בכל יום מרפאה!), האם מציינת שעבר בדיקה בטיפת חלב ונמצא תקין. אחיות טיפת חלב בהחלת עושות כמיטב יכולתן, אך בדיקת תשבורת עם טיפות אין הן יכולות לבצע. לסיכום- ממליץ לקחת את הילד לרופא עיניים ילדים לביצוע בדיקה מלאה כולל תשבורת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה