פזילה + רוחק ראיה(אקומודציה?)- מה אפשר לעשות?
דיון מתוך פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה
שלום, מגיל שלוש התגלתה אצלי פזילה, אשר מתוקנת עם משקפיים. המספר עלה בהדרגה והתייצב כבר לפני עשר שנים בערך על +5. ממה שקראתי התופעה הזאת נקראת רוחק ראיה והפזילה עצמה נקראת אקומודציה, שזה פזילה עקב המאמץ לתקן את הראיה, ולכן מסתדרת עם משקפיים. כשהייתי לפני ארבע שנים בבדיקה אצל אופטומטריסט, הוא אמר לי שניתוח לייזר לא יפתור את הבעיה וגם המליץ שלא לעשות ניתוח פזילה, לזיכרוני הוא טען שזה לא יפתור את הפזילה. כמו כן כשניסיתי עדשות עדיין נשארה אצלי פזילה(יותר קטנה מאשר בלי משקפיים אבל עדיין פזילה) כשהתחלתי לברר באינטרנט לא מזמן, הבנתי שאפשר לעשות ניתוח פזילה ולאחר מכן ניתוח לייזר...למרות שאני לא מבין למה שניתוח לייזר לא יפתור את הבעיה שכן אם העין רואה טוב, אין סיבה לפזילה... בקיצור, אני קצת מבולבל והעזרה שלך בהחלט תועיל. האם במקרים מהסוג שלי ניתוח פזילה עוזר? האם ניתוח לייזר עוזר? האם ניתוח לייזר שבא לאחר ניתוח פזילה עוזר? למה עם עדשות ראיתי טוב אבל עדיין נשארה פזילה? המון שאלות כמו שאתה שם לב, פשוט אני מרגיש באפלה בנושא הזה... תודה.
לאביחי שלום, יחסית אתה יודע הרבה על מצבך, רק צריך לעשות קצת סדר... 1-את חלק הפזילה המתוקן על ידי תיקון אופטי, (משקפיים=עדשות=ניתוח לייזר, כולם אותו דבר לצורך זה, העיקר שמונעים ממך לבצע את האקומודציה לבד), לא צריך ואפילו אסור לנתח. 2-במקרה כמו שלך (mixed type accomodative esotropia) מנתחים רק את הזוית השאריתית. כלומר את הזוית שנשארת לאחר תיקון אופטי מלא. 3-אין סיבה שיהי הבדל בזית הפזילה בעדשות מגע לעומת משקפיים. (אלא אם כן באחד מהם המספר לא מדוייק בשבילך). אני מדבר על הזוית כפי שהיא נמדדת בסרגל פריזמות, ולאו דוקא כפי שהיא נראית.במשקפיים +5 שמגדילים את העיניים הפזילה לעיתים מודגשת יותר או פחות מאשר עם עדשות. 4- ניתוחי לייזר ל+ לא מומלצים במיוחד. הדיוק קטן יותר ויש יותר חזרה של המספרים (נסיגה בתוצאה לאחר הניתוח). דר. נוימן
אוקיי, באמת עשית לי סדר, אני רק רוצה לראות שהבנתי עד הסוף את המסקנות הנגזרות: א. מכיון שעם עדשות עדיין יש לי פזילה קטנה, כנראה שחלק מהפזילה לא נובעת מהתיקון האופטי(פשוט לא רואים את החלק הזה עם משקפיים), ואת חלק הפזילה הזה אפשר לתקן(?) עם ניתוח לתיקון פזילה. לאחר הניתוח פזילה, אני אוכל להרכיב עדשות ולא אמורה להיות לי פזילה איתן. ב. מה ההבדל בין זוית פזילה בסרגל הפריזמות לזוית כפי שהיא נראית? יכול להיות שאני אעשה את הניתוח אבל עדיין תהיה לי פזילה קוסמטית(כלומר כזאת שרואים ולא נובעת מתיקון אופטי) אך לפי סרגל הפריזמות(מה זה?) לא תהיה לי פזילה? פשוט אני לא רוצה להגיע למצב שאחרי ניתוח אני עדיין אפזול עם עדשות, שכן אז מה עשיתי בעצם... ג. מה הסיכונים של ניתוח פזילה? כמה הוא עולה? ומה הסיכוי שאני אצטרך שוב לעשות אותו, או שהוא לא יפתור לי את הבעיה? ד. אני מבין שאתה לא ממליץ על ניתוח לייזר. האם יש התקדמות בניתוחים האלו עבור בעיה כמו שלי? והאם אני צריך בכל מקרה לעשות ניתוח פזילה? כלומר גם אם אעבור ניתוח לייזר(ממה שאני מבין אז כן, רק שאני לא בטוח...)? ה. מה באופן כללי מומלץ בבעיה כמו שלי? כן ניתוח פזילה או לא ניתוח פזילה ופשוט להישאר עם משקפיים...מה החוות דעת שלך? תודה רבה.