צילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/09/2005 | 23:41 | מאת: שירה

שלום רב לבני נקבע מספר למ'קפיים עם צילינדר. בספח של המכשיר לקביעת הרפרקציה רשום בהתחלה לעין ימין צילינדר של 0.75 בציר 4 מעלות לעין שמאל צילידר של 1.75 בציר 7 מעלות בהמשך רשום לעין ימין צילינדר של 0.87 בציר 178 מעלות ולעין שמאל צילנדר של 2.12 בציר של מעלה אחת איך אפשר להסביר את ההבדלים הללו, במיוחד את ההבדל הגדול בין 4 ל-178 מעלות? אשמח גם אם תוכל לתת אתר באינטרנט בו מוסבר על הנושא (אפשר גם ברמה אקדמאית). תודה מראש ושנה טובה

30/09/2005 | 10:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירה שלום, לא ברור. אולי המכשיר רושם ממוצעים של מספר בדיקות או שהוא רושם בנפרד את הצילינדר "על הקרנית" ואחר כך את הצילינדר הכללי של העין. המכשיר שלי מוציא רק את הערך הממוצע, כך שאנ לא מכיר את צורת הרישום הזו. לקריאה נוספת, כנסי בכל מנוע חיפוש עם הערך "Astigmatism" דר. נוימן

01/10/2005 | 00:14 | מאת: שירה

שלום רב איזה צילינדר מכניסים למרשם הסופי- את זה של כל העין או את זה של הקרנית? באמת רשום שם KRT שזה כנראה הקרנית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה