שורות קופצות.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/09/2005 | 12:36 | מאת: ליאת

שלום שמי ליאת ואני אמא לאלעד בן 8 בכיתה ג' . אלעד ילד חכם בעל יכולות גבוהות אך מעתיק מאוד לאט מהלוח. המורה אמרה שהיא שמעה שיש בעיה של שורות קופצות לילדים עם בעיה בגלגל העין ויתכן כי העתקה האיטית נובעת מזה. כמו כן , שמעתי שיש תוכנה מסויימת שבעזרתה ניתן לפתור את הבעיה וכל מה שנדרש מהילד היא להקדיש 20 דקות לעבודה מול המחשב , (התוכנה עולה 1500 ש"ח). שאלתי היא : כיצד ניתן לדעת האם השורות קופצות ( יש לנו תור אצל הרופא רק בעוד 3 שבועות) בכלים בייתים ? (אם בכלל). ומהי אותה תוכנה שעליה מדובר ומהי יעילותה של אותה התוכנה? והאם יש תוכנות דומות נוספות זולות יותר? תודה מראש, ליאת.

30/09/2005 | 10:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, במידה ובדיקת העיניים המלאה אצל רופא העיניים לילדים (כולל הערכת פזילה ובדיקת התשבורת לאחר שקובל טיפות להרחבת האישונים והמתין כשעה) תקינה, הרי שהבעיה לא נובעת מפגם בעין עצמה אלה ממרכזים גבוהים יותר, האחראיים על יכולת העקיבה של העיניים במטלה כגון קריאה. (המחייבת לעקוב מסודר ובקצב נכון אחר המילים, ולמצא במיידי את תחילת השורה החדשה לאחר גמא השורה הקודמת, בין השאר. את זה אנחנו לומדים בעיקר על ידי תרגול במשך השנים בהם אנחנו לומדים לקרא. (אני לא ממש מומחה לקשיי למידה, זו תורה שלמה בפני עצמה). התיקון הוא על ידי תרגול (ולעיתים הדרכה על ידי מומחה לדבר, אנשים בתחום ההוראה המתקנת). זה מתחיל בקריאה עם סרגל על הדף אותו מעבירים משורה לשורה ונגמר בשיטות תרגול שונות, כולל כל מיני תכנות מחשב שנוצרו לצורך זה. בהחלט שווה לנסות, אבל אם לא מועיל או אולי אפילו קודם הייתי מתייעץ עם איש מקצוע כנ"ל. שימי לב שבדיקת העיניים נעשית כמו שצריך, לצערי הרבה פעמים מסתפקים בבדיקת הראיה בלבד, ללא הערכת פזילה ותשבורת. (סליחה על התשובה הארוכה אבל זה נושא חשוב ולעיתים קרובות מפוספס) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה