בת 14 - כאבים (לחץ?) בתוך העיניים, על העפעפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/09/2005 | 15:58 | מאת: יעל

שלום רב, ביתי בת ה-14.5 מתלוננת כבר חודשים רבים על כאבים חזקים בלתי פוסקים"מאחורי העיניים" כהגדרתה ולחץ על העפעפיים, הייתי אצל נוירולוג שהפנה אותו לרופא עיניים, בקרתי 3 רופאי עיניים שונים, אחד מהם טען שזו דלקת אלרגית השניים האחרים לא ראו כל דלקת ולא אבחנו כל סיבה לכאבים. בכל מקרה הכאבים ממשיכים להטריד - לאיזה רופא אני אמורה לפנות? אילו בדיקות נוספות אני אמורה לעשות לילדה? אודה מאד לתשובתכם.

30/09/2005 | 10:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, שאלה קשה. קשה לי לנסות לנחש מה האבחנה, בעיקר שכבר נבדקה על ידי 4 רופאים. אין כמעט מחלה שגורמת ל"לחץ מאחורי העפעפיים בשתי העיניים". מספר נקודות למחשבה: 1- את הפתולוגיות החשובות אנחנו בדרך כלל מכירים היטב ויודעים לזהות די בקלות, כך שכנראה אין כאן משהוא מסוג זה. 2- כמעט כל המחלות ה"רציניות" (=מסוכנות, כרוכות בנזק לעין) לא קורות בבת אחת בשתי העיניים, אלא רק, או לפחות קודם, בעין אחת. 3- עצם העובדה שעובר זמן ולא מתפתח משהוא נוסף מדבר נגד פתולוגיה מתקדמת רצינית. שווה אולי לחזור על ההערכה אם עובר זמן ואין שיפור או שינוי בתלונה למשהוא מכוון יותר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה