תשובות בדיקת ראיה לפעוט.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/09/2005 | 00:28 | מאת: דנה

בני נולד בשבוע 27 במשקל 665 ג'. כיום בן שנה ועשרה חודשים. בפגיה חלה ב - rop והיה במעקב עד שהמחלה עברה מעצמה. מאז נמצא בביקורת במרפאת עיניים ונמצאה אסטיגמציה. השבוע היה בביקורת והתקבלו התוצאות הבאות: אישונים ללא RRR ללא MG אין פזילה מדיה שקופה קרקעית ללא פעילות של ROP שמאל: 180 * 0.75+ 1.5 + ימין: 180 * 1.00 + 1.5 + האם יש לו אסטיגמציה? מתי מומלץ לעבור ביקורת נוספת? המון תודה דנה

27/09/2005 | 09:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, הבדיקה תקינה. יש אסטיגמטיזם קל, (0.75 ו- 1.00), סימטרי, ששכיח בגיל זה גם אצל ילדים ללא "עבר" עיני, לא מהווה גורם סיכון לעין עצלה ולא מצריך טיפול במשקפיים. כמובן שצריך להמשיך לעקוב, אני נוהג לחזור על הרפרקציה כעבור כשנה במקרה כזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה