בתי מסרבת לרכיב משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/09/2005 | 11:48 | מאת: נאנא

שלום .הבת שלי בת 5 וחצי לא הצליחה לקרוא את המספרים הקטנים אצל הרופא לכן המליץ לה על הרכבת משקפיים. ולפי דעתו תצתרך להרכיב אותם רק לשנה וחצי. ( האם יש דבר כזה או שהוא אומר כך רק בהתחלה ואחר כך מושך יותר. הבעיה שהיא מסרבת להרכיבן לא בבית אלא בגן אפילו שעודדנו אותה כולנו וכל המשפחה אמרה לה שהיא יפה מאד איתם לבשה לזמן קצר רק. הרופא אמר לי שכך הראיה לא תשתפר והיא צריכה להרכיב אןתם כל היום מה לעשות איך אשכנע אותה.דרך אגב אני מרכיבה משקפיים והראתי לה איך אני מרכיבה אותם כל היום ונוח לי איתם תדריכו אותי מה לעשות

23/09/2005 | 13:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

חסרים 4 נתונים כדי לנסות לענות לך, 1- מה התשבורת שלה? (כלומר מה המספרים שמצא הרופא בעיניים בבדיקה עם הטיפות?) 2- מה נתן הרופא מתוך זה במשקפיים? 3- מה חדות הראיה בכל עין ללא המשקפיים? 4- מה חדות הראיה בכל עין ללא המשקפיים? בלי כל אלו לא ניתן לשפוט על נחיצות המשקפיים ועל הדרך (שונה למשל בין משקפיים לרוחק ולקוצר ראיה) לעודד אותה להרכיב אותם. דר. נוימן

04/10/2005 | 09:04 | מאת: נאנא

שלום. חג שמח הרופא לא בדק אותה עם טיפות אך ורק את קריאת לוח הצורות והיא לא ראתה מרחוק את השורה התחתומה וכמה מהשורה לפני תחתונה הוא קתב בסיקום שמרחוק sph+2ל לשתי העיניים לטענתו היא תצרך להרכיבן רק שנה או שנה וחצי מה דעתך האם לעשות לה בדיקה אצל רופא אחר??????????

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה