פזילה פתאומית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/09/2005 | 19:06 | מאת: הדס

דר נוימן שלום, לפני כשלושה שבועות בני בן ה 5 וחצי פזל לרגע (אישוניו התכנסו פנימה). נזכרתי כי ראיתי זאת קורה בשנה שעברה פעמיים. בבירור איתו זה קורה לעתים רחוקות כשקודם לכך טשטוש ראייה ולדבריו "הוא מנסה לסדר את זה". מאז זה לא חזר. ביצענו בדיקת קרקעית והיא תקינה. בדיקת ראייה כולל תשבורת - תקינה. מה מומלץ לעשות במקרה כזה. האם זה עשוי להחריף,האם זקוק למשקפיים. תודה מראש.

23/09/2005 | 13:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להדס שלום, משונה למדי. נשמע כמו רוחק ראיה לא מתוקן. (העיניים מתכנסות כאשר הילד "נותן" את ה+ החסר כדי לראות חד) אבל את מספרת שבדיקת תשבורת עם טיפות תקינה, כך שהאפשרות הזו יורדת. בהנחה שהבדיקה המלאה באמת תקינה, אין לי רעיון אחר. אם יחזור, כדאי אולי לבדוק אותו בדיקה מלאה חוזרת ולחשוב שוב על האפשרויות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה