דלקת אביבית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/09/2005 | 10:01 | מאת: אביב

שלום רב, בתי בת 9 לדברי רופא העיניים מדובר בדלקת אביבית - השימוש בטיפות עיניים לא עוזר . העין מגרדת והעפעף נפוח ונופל. האם הדלקת מדבקת , כמו כן ממה נובעת ? האם יתכן שתופעות הדלקת הנ"ל מופיעות רק בעין אחת? נא המלצתך לגבי טיפות עיניים , כדורים , כמו כן קראתי שתרופה ציקלוספורין עוזרת וללא תופעות . בתודה מראש ,

22/09/2005 | 10:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאביב שלום, דלקת אביבית היא דלקת אלרגית שאינה מדבקת. הטיפול לא "מרפא את המחלה" (אנחנו לא יודעים כיצד ניתן לגרום לאדם להפסיק להיות אלרגי), אלא מקל על הסמפםטומים. בדרך כלל המחלה היא בשתי העיניים. לא ניתן כמובן להמליץ על טיפול ספציפי לחולה שלא בדקתי. ציקלוספורין אכן מהווה חלק מהטיפול בדלקת אביבית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה