שאלה על פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/09/2005 | 22:20 | מאת: אריק

שלום. עברתי ניתוח פזילה לפני כשנה וחצי, מה שהוריד את זוית הפזילה שלי מ -40 ל- 12,13. הפזילה היא שהעין שלי יוצאת בורחת החוצה כאשר אני מתמקד במשהו. אמנם הניתוח שיפר את המצב אך עדיין אני מאוד סובל מהבעיה. פניתי לרופא המנתח ולטענתו אי אפשר לנתח עוד פעם (כי הזוית יחסית גבולית) ואמר לי "להסתכל על חצי הכוס המלאה...". אני לעומת זאת מסרב לקבל את זה שלא ניתן לעשות כלום. האמנם לא מנתחים בזוויות כאלה? קיימים דרכי טיפול אחרים שיכולים לעזור לי מלבד ניתוח? יש טעם לפנות לרופא אחר שאולי יוכל יעזור לי? תודה מראש.

22/09/2005 | 10:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אריק שלום, למעשה, שניכם צודקים. אתה צודק שתמיד ניתן להזיז עוד שריר ולשפר מעט את התיקון, והרופא צודק שבזוית כל כך קטנה שנשארה יש סיכון גדול שגם תיקון מינימלי יתברר כיותר מדי וייוצר תיקון יתר, כלומר פזילה לצד השני. (פנימה במקרה שלך). חוות דעת נוספת לאחר בדיקה על ידי רופא אחר אף פעם לא מזיקה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה