דלקת אביבית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/09/2005 | 14:25 | מאת: אמיר

ילדה בת 8,5 אובחנה כסובלת ממחלה זו, וצימחה יבלת על העפעף,סובלת מגרד עז,דמעות,נפיחות בעפעף. הסבל של הילדה רב מאוד ומפריע לפעילויותיה היומיומיות,בהתקפי שפשוף העין ובפרצי בכי .היא אצה אינסטינקטיבית לשטוף עיניה במי ברז,אך ההקלה זמנית בלבד.הרופאים "מרימים ידיים" ומתריעים ששימוש בתרופות עלול לגרור סיכונים ותופעות לוואי. מ ה נ י ת ן ל ע ש ו ת ??? הסבל שלה גדול. לתגובה אודה.

18/09/2005 | 10:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמיר שלום, דלקת אביבית, בדרגות חומרה שונות, היא מחלה נפוצה בילדים והטיפול בה אמנם כרוני, אבל בדרך כלל מצליח להקטין את הסמפטומים לרמה נסבלת בהחלט, עם תקופות של שקט מוחלט ותקופות עם גרוי רב יותר. נכון שצריך להשתמש באופן די קבוע בתרופות, בדרך כלל טיפות עיניים מסוגים שונים, חלקן יכולות להיות כרוכות בסיבוכים (כגון סטרואידים) **אם משתמשים בהן לא נכון!!**, ורובן גם לא כרוכות בסיבוכים כלשהן. (כל הקבוצה של התרופות האנטידלקתיות הלא סטרואידליות) המושג "להרים ידיים" בכלל לא קשור לכאן. אתה צריך למצא רופא עיניים לילדים המיומן בטיפול בוורנליס (=דלקת אביבית) שיטפל בלידה באופן קבוע, יעקוב אחריה ויוודא שמקבלת את הטיפול הנכון ושאינה חשופה לסיבוכים. דר. נוימן

21/09/2005 | 11:35 | מאת: אביב

שלום , האם תוכל להמליץ על רופא עיניים לילדים באזור רמת גן המיומן בטיפול בדלקת אביבית ? תודה ,

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה