בדיקת פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/09/2005 | 19:59 | מאת: מעיין

שלום ביתי בת 10 חודשים עברה לפני חודש בדיקת פזילה בטיפת חלב שם נאמר שהכל בסדר. אביה סבל מפזילה בילדותו ועבר ניתוח בגיל 3 האם כדאי לקחת את הילדה לבדיקה מקיפה יותר או להסתפק במה שאמרו בטיפת חלב? בתודה מראש....

16/09/2005 | 15:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למעיין שלום, כל זמן שלא עברה בדיקה הכוללת הרחבת אישונים וקביעת מצב התשבורת (="מספר" המשקפיים), כאילו לא נבדקה כלל. זה המרכיב החשוב ביותר בבדיקת העיניים של התינוק, ובלעדיו ניתן להחמיץ בקלות רוחק ראיה, שהוא הגורם העיקרי לעין עצלה ופזילה בתינוקות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה