רוחק ראיה לפעוט בן שנה ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/09/2005 | 08:36 | מאת: אסיה

שלום רב, בני בן השנה ותשעה חודשים אובחן ע"י רואפת עיניים כבעל רוחק ראיה (מספר 5 בעין ימין ו - 6 בעין שמאל) וקיבל המלצה על משקפיים מספר +3 בשתי העיניים. שאלתי היא: האם כדאי לפנות לייעוץ נוסף, והאם קיים סיכוי או טיפול כלשהו שיגרום לראיה שלו להשתפר עד כדי הורדת המשקפיים בגיל מסויים, אם כן, מהו. אודה לתשובתך.

13/09/2005 | 10:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאסיה שלום, 1-חוות דעת שניה לא מזיקה באבחון חדש של בעיה כרונית המצריכה טיפול ממושך, אבל בעיקרון מדובר בממצא ברור ושכיח, ורוב הסיכויים שתקבלו תשובה דומה מאד. 2-הטיפול במשקפיים (שהוא חיוני במקרה זה) מונע התפתחות לקוי ראיה מסוג עין עצלה ומאפשר ראייה חדה למרות הפרעת התשבורת הגדולה, מניעת פזילה, ומניעת קושי בעבודה לקרוב, אבל הוא לא משפיע ישירות על המספר עצמו. ברוחק ראיה המספר בהחלט יכול להשתפר (לרדת) עם השנים, ומעקב קבוע על ידי רופא העיניים לילדים ועדכון המספר מידי פעם לפי הבדיקה עם הטיפות הם מה שניתן לעשות לגבי זה. 3- לא ברור לי למה קבלה את אותו המספר בכל עין, (3.0+) אם בבדיקת המספרים עם הטיפות נמצא הבדל של דיאופטר אחד בין העיניים. כל הרעיון הוא למנוע הבדלים בין העיניים כדי לשדר למח תמונה בחדות זהה מכל עין ולמנוע התפתחות עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה