בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2005 | 22:09 | מאת: מורן

הי ביתי בת שנה ו- 4 חודשים ולאחרונה הבחנו בפזילה קלה בעין ימין. פנינו לר.עיניים אשר טענה שאינה מבחינה בפזילה כלל והפנתה אותנו לבדיקה גם אצל אופטימטריס. האם יש ביכולתו לראות את הפזילה שרופאת העיניים לא איבחנה (אנו רואים את הפזילה מידי יום)? וכיצד מתבצעת הבדיקה ? שכן השיתוף פעולה בגיל זה מזערי... תודה וחג שמח מורן

13/09/2005 | 10:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למורן שלום, אם הרופאה שלחה אותכם לאופטומטריסט אני מניח שזו לא היתה רופאת עיניים לילדים? ניתן וצריך לבדוק *כל* ילד בגיל שנה לבעיות משקפיים ולפזילה, כדי לאתר בזמן את אותם 4% שיפתחו עין עצלה, גם אם אין פזילה, וודאי אם יש חשד לפזילה. הילדה צריכה להבדק על ידי רופא עיניים לילדים המומחה לפזילה, כדי לברר אם יש או אין פזילה, ואם יש מקום להתערבות. אם לא בוצעה בדיקת תשבורת (="מספר" משקפיים) בהרחבת אישונים, כאילו לא נבדקה כלל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה