יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2005 | 13:43 | מאת: רחל

עשינו בדיקת עיניים לבת שלנו בת ה-1.8 לאחר שהיה נדמה לנו שהיא מצמצמת את העיניים כשהיא רואה טלוויזיה או מסתכלת לרחוק. הרופאה שבדקה אותה אמרה שאין בעיה בראיה אך שהיא סובלת מיובש והמליצה על ג'ל שיש למרוח על העיניים. הסימפטומים לדבריה - שפשוף עיניים ורתיעה מהשמש. הילדה לא משפשפת עיניים באופן חריג אך בהחלט נראה שהשמש מאד מציקה לה. כשהיא חשופה לשמש בחוץ או ברכב, היא מסתירה את העיניים ואומרת "ממש" - שמש בשפתה. התייעצנו טלפונית עם רופאה נוספת שאמרה שהיא לא שמעה מעולם על תופעת יובש בעיניים בגיל הזה. אנחנו לא רוצים למרוח לה על בסיס קבוע חומר בעין - גם בגלל אי הנוחות והנעימות וגם כי כאמור אנחנו לא בטוחים שזה נכון. מה כדאי לעשות

13/09/2005 | 10:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרחל שלום, להערכתי (עד כמה שזה אפשרי בלי בדיקת העיניים של התינוקת), לא מדובר ביובש. לי אין אף תינוק בריא, (להבדיל ממחלות סיסטמיות הכוללות יובש בעיניים, כחלק בסימנים רבים נוספים במערכות אחרות), שאני מטפל בו באופן קבוע לעין יבשה. אני מניח שהבדיקה כללה גם בדיקת תשבורת בהרחבת אישונים וכן שנשללה לבקנות. וכן שנבדקה הקרנית בהגדלה, כל אלו יכולים להיות קשורים לרגישות לאור חזק. יש ילדים שפשוט רגישים לשמש יותר מאחרים. קשה לי להיות מדוייק יותר בלי בדיקת התינוקת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה