ראיה כפולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2005 | 12:31 | מאת: לולה

בני בן 17 טופל תקופה ארוכה בתרגילים לתיקון ראיה כפולה, עם משקפים בעלי עדשות מיוחדות בתצפית מול הטלויזיה ובקריאה. הטיפול היה אחת לשבוע ונמשך למעלה משנה וחצי. כעת אנחנו כבר כשנתיים לאחר סיום הטיפולים, באים לביקורות כל 3-4 חדשים, ועדיין יש נפילות, בעיקר בבקרים, שהוא רואה ראיה כפולה ומתקן זאת בעצמו - "אני יכול לחבר". 1. האם זה הטיפול המקובל לבעיה זו? 2. עד מתי יכולות להיול "נפילות" אילו, או שיגיע זמן שנדע שאנו בסיום התהליך? יש לציין כי הוא מרכיב משקפיים למרחק. תודה!

13/09/2005 | 10:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללולה שלום, הטיפול (לפי סדר עולה וכמובן בהתאם לממצאים) בכפל ראיה משני לפזילה, ובהנחה שעבר בדיקת רופא מלאה לוא מדובר בבעיה נאורולוגית ברקע אלא רק פזילה כגורם עיקרי) הוא: 1- תרגילים. 2-משקפיים. 3-צירוף של שני הקודמים. 4-ניתוח פזילה. התזמון של המעבר משלב לשלב הוא לפי התגובה לטיפול. נראה לי שאתם מתקרבים לאפשרות הרביעית. קשה להיות יותר ספציפי ללא בדיקת הבחור. דר. נוימן

13/09/2005 | 11:02 | מאת: לולה

תודה על תשובתך המהירה. הנער אינו פוזל, העבודה היא, לדברי האורטואופטומטריסטית, על חיזוק שריר. לדבריה יש אנשים הקשורים אליה לכל החיים, כאשר אחת לתקופה צריך לתת לשריר "דחיפה" ותזכורת. האמנם?

13/09/2005 | 11:02 | מאת: לולה

תודה על תשובתך המהירה. הנער אינו פוזל, העבודה היא, לדברי האורטואופטומטריסטית, על חיזוק שריר. לדבריה יש אנשים הקשורים אליה לכל החיים, כאשר אחת לתקופה צריך לתת לשריר "דחיפה" ותזכורת. האמנם?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה