תינוקת שרואה טלוויזיה כשהיא עייפה - מסכן ראייתה?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/03/2003 | 11:15 | מאת: שירן

שלום רב, אני משתדלת למעט בשעות טלוויזיה עבור בתי בת השמונה חודשים, אך כשעה לפני שעת האמבטיה והשינה היא מאוד עייפה בשביל לשחק וכדומה, ומוקדם מדי כדי לישון (17:00), ואז אני מושיבה אותה מול הטלוויזיה למשך עשר דקות עד שעה, ושם היא רגועה. אני תוהה האם זה מזיק לעיניים, לצפות בטלוויזיה בזמן עייפות. בעלי ואחת מאחיותיו מרכיבים משקפיים מגיל צעיר למדי. האם זה משפיע על סיכוייה בצורך למשקפיים בעתיד?והאם ראיית טלוויזיה משפיעה עוד יותר? תודה רבה

05/03/2003 | 12:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שירן שלום, לא ידוע על נזק קבוע לעיניים כתוצאה מצפיה בטלוויזיה. יש קשר משפחתי בבעיות תשבורת (משקפיים), אם כי כמובן לא בהכרח. את יכולה להקדים את בדיקת התשבורת שלה (מגיל שנה לעכשיו) ותדעי בוודאות אם יש או אין בעיית משקפיים לילדה.

05/03/2003 | 12:48 | מאת: שירן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה