קרם הגנה שנכנס לעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/08/2005 | 18:55 | מאת: תמי

בתי בת שנתיים ו-8 חודשים. היום בבוקר מרחנו אותה בקרם הגנה, ונכנס לה קרם לעין, היא בכתה הרבה ושפשפה את עיניה. שטפנו לה במים, עד שהבכי פסק ושאר היום המשיך בצורה רגועה. מאוחר יותר, כאשר קמה משנת הצהרים, גילינו שני כתמים אדומים כהים מתחת לעיניים. האם תגובה אלרגית שתעבור מעצמה, או שיש צורך לרוץ למיון ?

07/08/2005 | 00:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתמי שלום, סליחה על האיחור בתשובה, אני מניח שזה כבר לא רלוונטי. מכל מקום, בדרך כלל מדובר מקסימום בכויה שטחית ביותר לקרנית (זה במקרה הגרוע, בדרך כלל רק גרוי), הנזק מחלים מעצמו תוך כ- 12 שעות, ואין צורך בטיפול ספציפי. אם היום עדיין יש ממצא שונה מהרגיל או שהילדה נראית סובלת מהעיניים, יש מקום לבדיקה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה