"צנחת"

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/08/2005 | 15:12 | מאת: בן 21

הלכתי לבדיקה אצל רופא עיניים בגלל שטענתי לצנחת עפעף בעין שמאל, הרופא אומר שהוא לא יודע מה יש לי, אז הוא שלח אותי לעשותי CT בעיניים, הוא טוען שאין לי צנחת אלא שעין ימין יותר גדולה מהשמאלית והיא בולטת יותר מהשמאלית, בצילום נראה לי אמרו שלא ראו כלום שזה בסדר הרופא חשב יש משהו מאחורי גלגל העין שדוחף אותה החוצה. מה שכן יש אסימטריה ורק מי שמומחה יכול לדעת מה הבעיה, זה לא נראה לעין כל כך אבל זה מעצבן מה לעשות???? יש מרפאות מיוחדות , מה אתה ממליץ?

02/08/2005 | 15:15 | מאת: בן 21

אה שכחתי לציין שאני בטוח שעיקר הבעיה היא בעין שמאל,והרופא דווקא התרכז בעין ימין זהו.

04/08/2005 | 21:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל? (שם פרטי?) שלום, צודק הרופא שכאשר יש אסימטריה במפתח העפעפיים צריך להבדיל בין צניחת עפעף בצד הקטן לעומת בלט עין בצד הגדול. יש מכשיר מיוחד שמודד את בלט העין, והCT כמובן חשוב כדי לוודא שאין בעיה בארובה. אתה צריך להתייעץ עם רופא אוקולופלסטיקאי. זה תחום ברפואת עיניים שעוסק בבעיות ארובה ועפעפיים. ראה בספר של מכבי דר פאול דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה