פזילה מדומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/03/2003 | 21:14 | מאת: יהודית

לדר' היקר שלום, אודה לך אם תוכל לפרט על פזילה מדומה. הבן שלי נבדק באופן עקבי מאז היותו תינוק פג וכל הבדיקות מצוינות אולם בעין אחת נראה כי הוא פוזל למרות בדיקת פזילה תקינה. איך אני כאם יכולה לעקוב אחר הענין ? הוא מזיז את 2 העיניים בהתאמה אבל בהביטו ישר נראה כאילו הוא פוזל לכיוון האף בעין אחת. באיזה גיל זה עשוי להסתדר אם בכלל? בברכה, יהודית.

02/03/2003 | 20:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יהודית שלום, כדי להבדיל בין פזילה מדומה (=אחת העיניים נראית פוזלת ביחס לפנים) ובין פזילה אמיתית (=כל עין מסתכלת לנקודה אחרת) צריך להשוות את העיניים אחת לשניה ולא את מיקום העין יחסית לנקודת ציון בפנים (כגון האף). יש שני טסטים עיקריים, האחד "מבחן כסוי", אותו עדיף שתשאירי לרופא לבצע (דורש הרבה נסיון בתינוק). מבחן פשוט יותר, אם כי פחות מדויק, הוא מבחן רפלקס האור, בו מאירים על שתי העיניים ומוודאים שרפלקס האור הוא במרכז האישון בשתי העיניים. רופא העיניים לילדים שלך יכול ללמד אותך בקלות לבצע את הטסט הזה. הרושם לפזילה במצב של פזילה מדומה קטן ככל שהילד גדל והפרופורציות של הפנים (גשר אף רחב לעומת מפתח עיניים קטן) משתנה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה