פזילה משתנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/07/2005 | 02:42 | מאת: טליה

מה עושים כאשר הפזילה לקרוב גדולה יותר מאשר לרחוק? האם מנתחים לפי הזווית לקרוב או הזווית לרחוק? מדובר במבוגר הפוזל פנימה מלידה ומולטיפוקליים מיישרים אותו חלקית בלבד.

29/07/2005 | 14:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטליה שלום, מנתחים בדרך כלל את הזוית הנותרת לאחר תיקון מלא במשקפיים. (בהנחה שעם מולטי פוקלים אין יותר הבדל בין בזוית לרחוק ולקרוב.) כאשר עדיין יש הבדל, אני מכוון בדרך כלל לזוית לקרוב, (הגדולה יותר). תמיד אפשר לרדת קצת במספר של המשקפיים במקרה של תיקון יתר. בנוסף- במבוגר אנחנו משתמשים הרבה פעמים בתפר הניתן להתאמה המאפשר דיוק נוסף בזוית התיקון.

29/07/2005 | 19:59 | מאת: טליה

שלום לד"ר נוימן תודה על תשובתך. מה קורה אם לאחר הניתוח נשארת פזילה קטנה החוצה לרחוק, ופזילה קטנה פנימה לקרוב? ממה צריך יותר להזהר? האם אפשר להוריד קצת את המספר כדי לשפר פזילה החוצה גם "במחיר" הגדלת הפזילה פנימה במעט לקרוב?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה