אלרגיה - דלקת לחמית העין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/07/2005 | 22:53 | מאת: עפרי

בני בן 7 וסובל מזה כ 4.5 שנים מאלרגיה קשה. מטופל בפרדניזון באופן קבוע, ועד לפני כחצי שנה גם בטיפות ציקלוספורין, וכן סוגי טיפות שונים המכילים סטרואידים. בימים אלו ישנה התלקחות של העיניים, בשל התקופה , אנחנו כבר נואשים מלחפש אחר דרך חדשה כל העת. בתקווה לשמוע כלשהו חדש באמצעותך ,תודה מראש.

24/07/2005 | 19:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעפרי שלום, לפי מה שאתה מתאר, הילד טופל ומטופל כבר ב"תותחים הכבדים" אותם אנו שומרים למקרים קשים במיוחד ושאינם מגיבים לטיפול פשוט יותר. כל מה שנשאר הוא מעקב מסודר אחר סיבוכים אפשריים (מדידות לחץ תוך עיני חוזרות, בדיקה תקופתית של העדשות) ולנסות את הטיפול המינימלי שמשאיר אותו במצב נסבל. אני בטוח שהרופא שלו עושה את כל אילו. תזכור שחומרת ההתקפים אמורה לרדת עם הגיל, ובסופו של דבר ברוב המקרים הבעיה חולפת ברובה (אם כי יש עוד זמן, מדובר בגיל ה"עשרה"). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה