משקפיים לקריאה?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/07/2005 | 16:37 | מאת: שרון

שלום רב אם לקוי התשבורת עומד על 3+ האם מספיק להרכיב משקפיים רק לקריאה או שצריך להרכיב כל הזמן?

22/07/2005 | 18:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, מצב גבולי. אין תשובה אחידה לפי המספר בלבד. התשובה תלויה ביכולת החיבור הדו-עיני של הילד, פזילה גלויה או סמויה לקרוב, גיל, תפקוד לקרוב וכדומה. זה המקום לרופא העיניים לילדים שמכיר את הילד, בודק את הפרמטרים הנ"ל ונוספים, מדבר איתך על התפקוד של הילד ואז מחליט. בהמשך עוקב ורואה אם ההחלטה (לתת או לא ובאיזה מצב להרכיב) היתה נכונה, ומשנה (את ההחלטה או את המספר) לפי הצורך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה