נגע על עפעף התחתון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/07/2005 | 21:17 | מאת: אלי

יש לי ילד בן שנה וחצי ולפני כחמישה חודשים יצא נקודת חן בעין ימין והנקודה גודלת הלכתי לרופא עניים ועור ושניהם אמרו שצריך לעקוב על הנקודה הגעתי לפלסטיקאי שמפנה אותי לרופא עניים לילדים ובאבחנה הוא רשם. "נגע קונגיטאלי כהה מאד, יש התוייה יחסית להסרתו עקב תבעו הכהה אולם הוא מבקש חוות דעת של אופתלמולוג ילדים לגבי ההשלכות הנובעות מן הניתוח שכן עלולה להיות פגיעה בפונקטום."

20/07/2005 | 00:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלי שלום. לא הבנתי מה מה השאלה אלי. על השאלה של הפלסטיקאי יכול לענות רק רופא עיניים שיבדוק את הילד. דר. נוימן

21/07/2005 | 09:22 | מאת: אלי

תודה שהחזרתה לי תשובה פשוט שכחתי לירשום את השאלה וישר שלחתי . השאלה היתה. 1. האם כדי לי לנתח את הילד כדי להוריד לו את הנקודה בגיל כזה? 2. האם אני צריכה לחכות ולעקוב אחר הנקודה ולראות שהיא לא גודלת? 3. האם יש סיכון שיפגע ניקוז שק הדמעות במהלך הניתוח? הילד לפעמים משפשף את העין מידי פעם כאילו זה מפריע לו, הודה לך עם תחזור אליי בהקדם. תודה מראש אלי

22/07/2005 | 18:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלי שלום, על כל השאלות האלו יוכל לענות רופא עיניים לילדים לאחר שיבדוק את הילד. התשובה תלויה במיקום המדוייק, ביחס לדרכי הדמעות, בצורה וצבע של הנגע וכדומה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה