פזילה - האם זה מלידה?? דחוף!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/07/2005 | 19:03 | מאת: גבי

שלום לדר' יש לי ילדה בת 5.5 אשר צריכה לעבור ניתוח בעקבות פזילה. הפזילה התגלתה בערך בסביבות גיל 3 -3.5. הפזילה החמירה בשנה האחרונה ומחייבת לטענת הרופא ניתוח. חברת הבטוח טוענת שהניתוח לא יכול להיות מכוסה כיוון שמדובר בפגם מולד זאת למרות שעד הגיל המצויין כלל לא נראתה פזילה. הבקשה לניתוח פרטי נדחתה כי "בספרות המקצועית מצויין שכל פזילה מקורה בפגם מולד" מה דעתך? מה אומרת הספרות המקצועית? אודה על תשובתך.

20/07/2005 | 00:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגבי שלום, הנושא "נטחן" בכבדות בארה"ב, שם הויכוח מול חברת הביטוח הוא חלק נכבד מההתעסקות של הרופאים, למרבה הצער. בכללי- הפזילות בילדות מתחלקות לשני סוגים- הסוג המולד, המופיע עד גיל 6 חדשים, ובדרך כלל לא קשור במשקפיים, והילדים מנותחים לפני גיל שנתיים, והסוג הנרכש, המופיע בגיל שנתיים-שלוש, בדרך כלל מלווה ברוחק ראיה, ומתוקן בחלקו או לגמרי על ידי משקפיים. יש גם מקרי ביניים, שיש מרכיבים מכאן ומכאן, בדרך כלל המשקפיים מתקנים את רוב הפזילה והשאר מתוקן על ידי ניתוח. מקובל להגדיר שהסוג השני הוא לא מולד. מצד שני, בהרבה מאד מחלות "נרכשות" אפשר למצא גורמים מולדים, או לפחות נטיה גנטית. בקיצור- הויכוח כאן הוא על כסף, ולא על עובדות רפואיות. אפשר לנצח בויכוח הזה בדרך כלל. (גם התקף לב בגיל 50 יכול להיות קשור לפגם מולד במטבוליזם של שומנים, וזה לא אומר שחברת הביטוח לא תשלם את האשפוז בטיפול נמרץ) בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה