דרוזן בעין ימין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/07/2005 | 16:23 | מאת: רחלי

שלום לבני בן ה12 גילו דרוזן בעין ימין ולכן רציתי לדעת מה הוא דרוזן? האם דרוזן יכול לגרום לאיבוד ראיה? והאם אפשר להפטר מדרוזן באמצעות ניתוח? לתשובתכם אודה רחלי

16/07/2005 | 22:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרחלי שלום, הדרוזן הוא שם להרמה של ראש עצב הראיה בגלל הצטברות משקעים ברקמה העמוקה יותר. קורה אך נדיר ביותר שהדרוזן גורם להפרעה בראיה או בשדה הראיה. אין ניתוח למטרה זו. (מדובר בראש עצב הראיה. לא לגעת!!) יש מקום למעקב בלבד, לעיתים עם צילום מתאים, כדי לוודא ש1-באמת מדובר בדרוזן ולא פתולוגיות אחרות של ראש העצב, 2- לוודא שלא מדובר באחד המקרים הנדירים הנ"ל בהם הדרוזן גורם להפרעה בראיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה