ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/07/2005 | 12:38 | מאת: רן

שלום, אני בן 33 ויש לי פזילה בעין ימין ועין שמאל היא עין עצלה. אני מרכיב משקפיים בערך (-2.5) עם צילינדר. האם ניתן לעבור ניתוח לתיקון הפזילה גם בגילי ובמצבי? האם הניתוח דורש אישפוז והרדמה מלאה ומהם הסיכונים? למי צריך לפנות (קופ"ח, בי"ח רופא משפחה)? תודה.

16/07/2005 | 20:13 | מאת: לילי

היי רן אני בת 36 ויש לי פזילה בעקבות ניתוח שעברתי בגלל היפרדות רשתית אשמח אם תיצור קשר לתמיכה הדדית או לשאלות נוספות [email protected] אשמח לשמוע ממך בקרוב

16/07/2005 | 22:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרן שלום, קשה לי להאמין שעין אחת עצלה, ואתה פוזל דוקא בעין הטובה. (זה אומר שאתה מעדיף לעשות פוקוס בעין בה אתה רואה פחות טוב. זה נדיר, וקורה רק במקרים מיוחדים, שווה בדיקה בזכות עצמו) אתה צריך לפנות לרופא העוסק בהערכת וניתוח פזילה. הניתוח מבוצע בהרדמה כללית. יש כל מיני מסגרות, אני למשל מנתח ברמת מרפא והחולה משתחרר באותו יום אחר הצהריים, ללא אשפוז. לגבי סיכונים וסיכויים תדון עם הרופא המנתח לאחר שיבדוק אותך. בכללי- הבעיה העיקרית היא שלא תמיד מתקבלת בדיוק הזוית המתוכננת. ( כ80% מצליחים בניתוח אחד). בחר רופא ופנה אליו. (אם תרצה להגיע אלי- תקליק על התמונה או השם לקבלת הפרטים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה