פתרון בעייה בצינורית הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/07/2005 | 18:44 | מאת: מורן

ענית לשאלות בפורום שאפשר לפתור חסימה בצינורית הדמעות ללא ניתוח אלא ע"י לחיצה. איך לחיצה יכולה לפתור בעייה של סתימה כשבניתוח הבנתי שמכניסים חוט כדי לפתוח את הסתימה ? תודה.

16/07/2005 | 21:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למורן שלום, המנגנון של פתיחת החסימה על ידי לחיצה הוא: 1- השק מלא בנוזל. (ההפרשות לפני שהן יוצאות ללחמית). 2-בקצה האצבע סוגרים את שני הפתחים העליונים של המערכת, למנוע חזרה של הנוזל אל שק הלחמית בזמן הלחיצה. 3-מעלים את הלחץ במערכת על ידי לחיצה מאחורי עצם הדמע (העצם הצדדית של גשר האף) בצורה די ניכרת. אם יש מזל, (בכ50% מהמקרים בגיל פחות מחצי שנה), הנוזל תחת הלחץ פורץ את הקרום הדק החוסם את מעבר הדמעות לאף, והבעיה נפתרת במקום. הבעיות: 1-די כואב, אם כי למספר שניות בלבד. 2-כאמור, עובד רק בכחצי מהמקרים. טוב יותר ככל שהילד קטן יותר וככל שיש יותר הפרשה. אגב-בפתיחה הכירורגית, לא פותחים עם חוט אלא עם מחדר מתכת דקיק. חוט לא יכול לפרוץ את החסימה, הוא פשוט יתקפל בתוך השק. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה