בדיקת תשבורת במכשיר אוטומטי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/07/2005 | 03:40 | מאת: רוונית

שלום עד כמה המכשיר הנ"ל מדוייק בבדיקת תשבורת במתבגר? האם הוא תמיד נותן תוצאות קטנות יותר לעומת הבדיקה המדוייקת עם טיפות? האם ניתן להסתמך על המכשיר בקביעת מספר משקפיים בפעמים הבאות לאחר שפעם ראשונה כן בדקו בהרחבת אישונים? תודה

16/07/2005 | 21:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רונית שלום, המכשיר האוטומטי מדויק למדי בבדיקה עם טיפות, בכל גיל. בילדים, ללא טיפות, לא מדוייק כלל. (גם לאלצורך בדיקה חוזרת) אני משתמש בו לעיתים קרובות בילדים, בשני תנאים: 1- רק לאחר מתן טיפות הרחבה והמתנה מתאימה. 2- אם יש תוצאה פתולוגית משמעותית, אני חוזר על הבדיקה עם רטינוסקופ ועדשות. דר. נוימן

17/07/2005 | 02:08 | מאת: רונית

גיל 16 זה עדיין ילדים או מבוגרים בהקשר לשאלתי? כלומר האם בגיל 16 אפשר להסתמך על המכשיר האוטומטי בלי טיפות הרחבה? תודה מראש על תשובותיך

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה