דווין + משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/07/2005 | 22:33 | מאת: רונית

בתי בת ה-7 נולדה עם דווין מסוג 1 בעין השמאלית. עד היום לא הזדקקה למשקפיים. בבדיקה אצל רופא עיניים הסתבר שבעין הימנית רואה טוב מאוד ובעין השמאלית אינה רואה, כמו כן לא התגלה ממצא של עין עצלה. במרשם למשקפים הרופא ציין עין שמאל 0.25- ,צלינדר 1.0% , זוית 90 . ולעין ימין רשם 0.25+. שאלתי היא האם הגיוני שעין ימין זקוקה למספר למרות שרואה טוב? הרופא הסביר לי שכך צריך להיות על מנת שיהיה איזון בין שתי העיניים. אודה על תשובתך בנדון.

16/07/2005 | 21:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונית שלום, חסרים לי פרטים כדי לתת תשובה מדוייקת. 1- מה תוצאות בדיקת התשבורת עם טיפות? 2- מה חדות הראיה בעין שמאל עם התיקון? (במילים אחרות- האם מגיעה ל6/6 או שיש גם מרכיב של עין עצלה) 3- האם מבחינת הדווין יש פזילה במבט ישר, ואם כן, האם משתמשת בהטיית ראש כדי להשהתמש בשתי העיניים?. (אם לא- ייתכן ולקוי הראיה בשמאל נובע מעין עצלה עקב הפזילה ולאו דוקא מבעיית המשקפיים). לגבי השאלה האחרונה- לעיתים יש צורך לתת מספר גם בעין שרואה טוב כדי לאזן את המאמץ הראיית (האקומודציה) בשתי העיניים. אני לא הייתי רושם 0.25, כי זו לא הפרעת תשבורת משמעותית, אך בוודאי שזו לא שגיאה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה