מה תפקידה של האורטואופטיקאית?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/07/2005 | 00:44 | מאת: עדי

שלום אם אצל ילדים רק לרופא מותר לקבוע מספר משקפיים (זה החוק בארץ כמדומני) אז מה בעצם תפקידה של האורטואופטיקאית ? תודה

14/07/2005 | 19:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעדי שלום, אני לא לגמרי בקיא בחוק, אבל אני חושב שאת צודקת שרק לרופא עיניים מותר. (תחום אפור הוא האורטופטיסטים שעובדים עם רופא עיניים ולכן יכולים/יכולות לבדוק את הילד גם עם טיפות הרחבה עליהם מורה הרופא.) מכל מקום, תפקיד האורטופטיסט/ית כולל גם את כל ההערכה של הפזילה והתפקוד הדו עיני,מעקב לפני ואחרי ניתוחי פזילה, תרגילים ועוד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה