תסמונת בראון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/07/2005 | 11:09 | מאת: מורדי

שלום, לבתנו בת 14 יש פזילה (תסמונת בראון).הבנו שהניתוח קשה ולא מבטיח תוצאות טובות בהכרח.מבקשים לדעת מי המומחה בעל הניסיון הרב ביותר בארץ,בתחום זה. תודה

05/07/2005 | 11:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למורדי שלום, לא ברור לי למה קבלתם רושם כזה. (האם התייעצתם עם מומחה לפזילה או רופא עיניים "רגיל"?). הניתוח לBrown's (ויש מספר אופציות) הוא לא קשה טכנית. וגם קצר יחסית, (שריר אחד). ברוב המקרים ההצלחה יפה מאד. (הטיית הראש והגובה נעלמים). במקרה היחיד שהיה לי (עד היום...) של תיקון יתר, שזה הסיבוך העיקרי הצפוי בניתוחים לBrown's, הבעיה תוקנה בניתוח אחד נוסף. לסיכום- אם יש אינדיקציה לניתוח, (הטיית ראש, גובה במבט ישר וכו) כדאי לנתח לדעתי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה