שלום..

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/06/2005 | 21:04 | מאת: מקס

ד"ר שלום לבני בן ה7 יש בעיה מזה מס' שנים שעד כה לא יחסנו לה חשיבות, אך לאחרונה העניין מתחיל להטריד הילד רואה טוב, אינו מרכיב משקפיים אך לעיתים כשהוא מדבר עם מישהו שעומד לצידו, ואינו מסובב את ראשו לכיוון, אישון עין ימין שלו מבצע פזילה חדה לכיוון האדם... אודה לך באם תוכל לומר לי במה מדובר והאם זו תופעה ידועה או משהו חריג?? תודה

26/06/2005 | 09:59 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למקס שלום, כל פזילה מעבר לגיל 6 חדשים מצביעה על פתולוגיה ומחייבת בדיקה, אבחנה ספציפית של הגורם וטיפול. (כאשר אתה אומר שהילד רואה טוב הכוונה שעבר בדיקת ראיה בכל עין לחודכולל בירור מספר המשקפיים על ידי טיפות הרחבה, ונמצא שהראיה תקינה בכל עין ואין בעיית משקפיים באף עין, או שאתה מתרשם שהוא "רואה רגיל"?) דר. נוימן

26/06/2005 | 14:08 | מאת: מקס

ד"ר שלום בני עבר בדיקות מקיפות, אך לא נמצא גורם פתולוגי כלשהו...כמובן שהוא גם עבר בדיקת ראיה. שאלתי היא לגבי התופעה, עינו של הילד לא פוזלת באופן קבוע... רק לעיתים כשהוא פשוט לא מסובב את הראש אך בכל זאת מסתכל הצידה (מקרה של "צוואר עצל" (-: ) האם זו בעיה מוכרת? יש סיכוי שאם הזמן העניין יחלוף או שפשוט ניתן לחיות עם התופעה ללא הפרעות מיוחדות?? תודה..

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה