לאחר ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/06/2005 | 17:03 | מאת: אנה

לד"ר נוימן שלום רב, האם זה הגיוני שה-PD במרשם של מתבגר לאחר ניתוח פזילה נשאר אותו דבר כמו לפני ניתוח לפזילה פנימה כאשר אין עבודה דו-עינית? כמה פעמים צריך לבדוק ראיה ופזילה בשנה הראשונה לאחר הניתוח? תודה

24/06/2005 | 17:09 | מאת: אנה

רציתי רק עוד להבהיר שהפזילה תוקנה, אך חל שינוי במספר של המשקפיים , ולכן ניתן מרשם חדש, אך הPD במרשם נשאר כמו זה שבמרשם של שמשקפיים הישנות שלפני הניתוח.

24/06/2005 | 17:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאנה שלום, לא צריך להיות שינוי ב-PD. הPD נקבע לפי המרחק בין האישונים במנח ישר. (אם תזכרי איך מודדים, הילד עוצם כל עין בתורה ומסתכל עם העין השניה כאשר היא במרכז, גם אם יש פזילה במצב של שתי עיניים פתוחות). תדירות הבדיקות תלויה בהמלך ובממצאים, אין חוקים קבועים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה