חסימת שק הדמעות בן 9 חודש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2005 | 15:11 | מאת: ורד

שלום, בני בן 9 חודשים. עד לפני כ - 3 חודשים שתי העיניים היו חסומות, כרגע עין ימין בסדר ועין שמאל החמירה.השבוע ביקרנו רופא עיניים שבדק את עיניו (עם טיפות להרחבת האישונים) בדיקה זו עברה בסדר,הרופא המליץ לנו לעבור את הניתוח לפתיחה (בהרדמה מלאה) בחודש הקרוב. לטענתו הסיכויים להצלחת הניתוח טובים יותר בגיל 9 חודש עד שנה. לאחר חיפוש באינטרנט גילינו שבגיל 9 חודש עד שנה 52% מהמקרים נפתרים מעצמם. הפחד שלנו כמובן הוא מההרדמה המלאה בגיל שכזה. רציתי לדעת האם אתה ממליץ על ניתוח לפני גיל שנה? תודה.

24/06/2005 | 17:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לורד שלום, קשה להשליך מהסטטיסטיקה לגבי מקרה בודד. בכללי, לקראת גיל שנה רוב אלו שאמורים להפתח לבד (כ+90%) מהמקרים כבר נפתחו, ויש מקום לפתיחה בהרדמה אצל מי שעדיין דומע. חודש יותר או פחות לא ממש משנים. (האם ניסו ללחוץ לו "כמו שצריך"? בגיל 9 חדשים זה כבר לא עוזר בדרך כלל, אבל כבר היו לי הפתעות בענין זה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה