נזק מתאורה סגולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/06/2005 | 09:01 | מאת: אמיר

ד"ר נוימן שלום, האם הצלחת לברר את הנושא? להזכירך, שאלתי האם המנורות הסגולות המשמשות כקוטלי חרקים אינן מזיקות לראיה. רבות מהן מותקנות בחדרי ילדים ולמיטב ידעתי מקרינות גם בתחום האולטרא סגול.

22/06/2005 | 09:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמיר שלום, לא הצלחתי למצא תשובה מוסמכת אבל מה שמצאתי הוא שהמנורות האלו אכן מפיצות אור בתחום הUV, ולכן אם אכן אור בתחום זה מזיק לעינים (נושא בויכוח, ראה דיונים קודמים שלנו בנושא משקפי שמש לתינוקות) הרי שייתכן נזק. כמו כן בפגיות שבהם מטפלים בפגים עם צהבת מולדת באור UV, משתמשים במסיכה מיוחדת שמסתירה את העיניים של הפג בזמן הטיפול. אשתי, גם היא רופאת עיניים, הזכירה לי שאנחנו בבית נמנענו מלהשתמש במתקנים כאלו מסיבה זו אני עדיין מחפש איזו הנחייה מוגדרת יותר של משרד הבריאות למשל. דר. נוימן

22/06/2005 | 20:26 | מאת: אמיר

תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה