בדיקת עיניים ראשונה אצל רופא עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/06/2005 | 10:39 | מאת: תהילה

לקחתי את בנותי אשר בכיתה א לבדיקת עינים אצל רופא עינים כמתבקש בגיל זה הוא הפנה אותי לאופטימטריסט על מנת שתבדקנה ואחזור אליו עם התוצאות שאלותי הן:האם הוא לא יכול לעשות את הבדיקות האלה בעצמו? היה לו מכשור מתאים! האם כל רופאי העיניים היו נוהגים כך ?האם הרגשתי שהוא פשוט זלזל בזמני ובכספי נכונה?

21/06/2005 | 16:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתהילה שלום. יש רופאי עיניים שלא עוסקים במתן משקפיים ומפנים לצורך כך לאופטומטריסט. אני לא נוהג כך וכמוני שאר רופאי העיניים לילדים המקפידים (ברוב המקרים, אני יודע על יוצא מן הכלל אחד) לשלוח את הילד לאופטומטריסט עם מרשם למשקפיים. כך שהתשובה היא שילדים עדיף שיבדקו על ידי רופא עיניים לילדים. יש מקרים מיוחדים, בהם אני מבקש מאופטומטריסט ספציפי לחזור על הבדיקה ולדון איתי אחר כך על המרשם, אבל אלו מקרים מיוחדים עם פתולוגיות מורכבות (אם כבר מדברים על זה, גיל 6 זה ב5 שנים מאוחר מדי. אם אצל ילד בגיל 6 מתגלית עין עצלה, 4% מהמקרים, בגיל זה בדרך כלל כבר לא ניתן לעזור, ולקוי הראיה ישאר לכל החיים. הבדיקה צריכה להתבצע בגיל שנה, כולל בדיקת משקפיים עם טיפות, ואז ניתן למנוע את לקוי הראיה ברוב המכריע של המקרים. (ואל תשאלי אותי למה טיפת חלב ורופא הילדים לא ידעו אותך, צריך לשאול אותם) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה