וירוס ודלקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/06/2005 | 00:26 | מאת: לונהפרק

בני בן שנה ותשעה חודשים. אתמול ביקרנו אצל הרופאה והיא אבחנה וירוס המתבטא בדלקת עיניים, שלשולים וחום (כרגע אין חום). הוא קיבל "פוסיתלמיק" (טיפות עיניים צמיגות) פעמיים ביום למשך שבוע ימים. מצב העיניים מאתמול להיום הוטב ושאלתי היא האם אין מניעה לקחת אותו לים מחר(הוא גם נכנס למים) ? האם בריכה מותרת? האם הכלור לא בעייתי בזמן כזה?

18/06/2005 | 19:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל(?) שלום, בשמן דלקת עיניים אסור להכנס לבריכה מאותה סיבה שאסור להכנס לבריכה עם כל מחלה זיהומית אחרת- כדי לא לסכן את המשתמשים האחרים! לגבי הים, בכללי הים הוא מזוהם בחיידקים. (אצלנו). לכן במצב של דלקת וגודש בלחמיות זה אולי פחות רצוי, למרות שאני בספק אם יש סכנה אמיתית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה