ניתוח שלא הצליח...

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/06/2005 | 09:15 | מאת: שרון

שלום הבן שלי עבר ניתוח לפני חצי שנה, של החדרת צינורית סיליקון ,ע"מ לפתוח חסימת תעלת דמעות. לפני כשנה הוא גם עבר ניתוח לפתיחה שלתעלת הדמעות, שכמובן לא הצליח. לפני שבוע הורידו לו את הצינורית, והעין חזרה להפריש מוגלה, יותר גרוע אפילו מהמצב עם הצינורית. הילד, נמצא הרבה פעמים, במצב של מתן טיפות אנטיביוטיקה עם/בלי סטרואידים הוא כל הזמן מנוזל והסיפור חוזר חלילה.. מה עושים... אנחנו מיואשים... עוד ניתוח???? להחליף רופא???? אולי מערכת החיסון שלו נמוכה ובגלל זה הוא מצונן, והעין מזדהמת??? ואז צריך לטפל במערכת החיסון עצמה גם. לא יודעת.... שרון

07/06/2005 | 22:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, ראשית, אני מניח שאת כבר יודעת בעל פה את מבנה מערכת הדמעות, ומבינה שלא מדובר בזיהום בעין. העין עצמה כלל לא מעורבת בתהליך. לכן גם לא רצוי לתת אנטיביוטיקה וסטרואידים באופן קבוע. במילא לא יכול לפתור את הבעיה, אבל כן יכול לגרום להתפתחות זנים עמידים. אהאם הוא דומע רק כאשר הוא מנוזל או כל הזמן? יש לנו היום בלונית שניתן להחדיר אותה לדרכי הדמעות ולבצע הרחבה של החסימה, ובכך לחסוך ניתוח. דר. נוימן

08/06/2005 | 09:07 | מאת: רוני

שרון שלום, גם לבני יש בעיה דומה. הוא עבר כבר 3 ניתוחים שנכשלו, ואנחנו חושבים מה לעשות. אשמח אם תצרי קשר ([email protected]) על מנת שנדסקס יחד את האפשרויות העומדות בפנינו (אני כבר ערכתי מספר בירורים ויש לי מידע שאולי יוכל לסייע לך). רוני.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה