חשש מניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/06/2005 | 20:29 | מאת: יעל

ביתי צריכה לעבור ניתוח פזילה בשבועות הקרובים. מותה של הילדה השבוע, במהלך ניתוח פזילה, עורר חששות רבים. מה קרה שם? איך אוכל להבטיח שלביתי זה לא יקרה?

07/06/2005 | 22:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, סיכוני הרדמה כללית ידועים, והם נדירים ביותר. כל מה שאת יכולה לעשות הוא לוודא שהילדה מנותחת במתקן רפואי מסודר עם מחלקת הרדמה העונה לתקן. את ודאי יודעת שבכל נסיעה במכונית את מסכנת את הילדה במות או בנכות הרבה יותר מאשר בהרדמה כללית, ובכל זאת את לוקחת אותה לעיתים קרובות לנסיעות שאינן חיוניות כלל. אין ברירה, לא ניתן לכוון את ההחלטות שלנו לפי סיכונים נדירים ביותר. כמובן שצריך לנקוט את כל האמצעים להקטין את הסיכון עד כמה שניתן על ידי הקפדה על כל הנהלים הקשורים במה שעושים (ניתוח או נסיעה במכונית). מקוה שזה עוזר, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה