לא הבנתי את התשובה עד הסוף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/06/2005 | 17:52 | מאת: דני

שלום ד"ר נוימן כתבת לי את התשובה הבאה : השאלה : על איזה בעיה מוחית מדובר היה ומדובר בפתלוגיה בעצב הראיה ? לדני שלום, לא קשור לפיגור. אם אחן יש פתולוגיה בעצב הראיה, זה יכול להעיד על בעיה מוחית, אבל לפי התאור נשמע שמדובר בשינוי מבני . הבדיקה הבא תראה מה המצב. האם נוצלה ההזדמנות שקיבל טיפות הרחבה לבצע בדיקת משקפיים? דר. נוימן תודה דני

07/06/2005 | 22:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדני שלום, (סליחה על טעויות ההקלדה בתשובה הקודמת, שלחתי בטעות לפני שעברתי על התשובה). לגבי השאלה- בעין אפשר לראות שני ממצאים עקריים הקשורים בפתולוגיה מוחית: 1- בצקת של ראש עצב הראיה- מעיד על לחץ תוך מוחי מוגבר. 2- חוורון של ראש עצב הראיה- מעיד על לחץ על מסלולי הראיה. כל אחד מהנ"ל יכול להיות קשור במגוון רחב של פתולוגיות מוחיות, ולכן ממשיכים להדמיה ופעולות אבחנתיות נוספות אם יש ממצא לא תקין בבדיקת העיניים. דר נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה