דחוף!! coats disease

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/06/2005 | 17:00 | מאת: ורד

אנא עזרתכם הבן של אחותי בן 4 ביקר אתמול אצל מומחה עיניים החשש היה לפזילה. אחרי בדיקת הרופא הסתבר שהילד עיוור בעין ימין והרופא אבחן את המחלה coats disease והוחלט לנתחו מיידית מחר. הובהר לנו שסיכויי ההחלמה הם נמוכים ועלול להשאר עיוור בעין זו. ניסיתי למצוא מידע באינטרנט על המחלה והשלכותיה ללא הצלחה חומר יחיד שמצאתי היה בשפה מקצועית באנגלית ולא הצלחתי להבין. אשמח לקבל הסבר על המחלה, המשפחה כולה בלחץ נוראי. בטלפון או במייל 054-2303628 תודה ורד.

07/06/2005 | 22:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לורד שלום, אני תמיד מתקשה להבין את הפניות האלו. צריך לשבת עם הרופא שאבחן את המחלה והולך לנתח את הילד. הוא ודאי ישמח להסביר באופן מפורט ולענות על כל השאלות לגבי האבחנה, הטיפול, ומה צפוי בעתיד. בעקרון- מדובר במחלה מולדת, בדרך כלל חד צדדית, בה מתפתחים כלי דם לא תקינים ברשתית הדולפים אל החלל שמתחת לרשתית וגורמים להפרדותה. הרשתית המופרדת מתנוונת וכושר הראיה בה אובד. בנוסף מתפתח מצב של עין עצלה מאחר שהמח לא מקבל אינפורמציה תקינה בעין זו. שוב- זה באופן כללי. כל מקרה הוא מקרה לגופו, מידת הפגיעה שונה ממקרה למקרה, וצריך לדבר עם הרופא המטפל המכיר את המקרה שיסביר באופן רלוונטי לילד המסויים הזה. בהצלחה בניתוח ובטיפולים שיבואו אחר כך, דר. נוימן

17/02/2012 | 11:27 | מאת: מאיר

שלום לד' נויימן מכיוון שנודע לנו השבוע שבננו בן 4 לוקה במחלה זו, רציתי לדעת האם מאז 2005, באופן כללי ישנם התפתחויות רפואיות משמעותיות, האם ישנם מרכזים שמתמחים בבעיה זו ובפתרונה (בארץ ובעולם ), תודה מראש על ההתייחסות. (כמובן כל מקרה לגופו, אך כמומחה , מן הסתם הידע הכללי שלך בנושא רחב יותר

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה