כיסוי חצי שקוף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2005 | 00:26 | מאת: בני

בני בן החמש וחצי עבר שני ניתוחים לתיקון פזילה בשנה שעברה. הניתוח השני הצליח (כמעט לגמרי) אך החלה תופעה של עין עצלה. טיפלנו בעין העצלה ע"י כיסוי העין ע"י מדבקה, ואח"כ עברנו, מסיבות אסתטיות/חברתיות, לכיסוי עדשת המשקפיים של העין החזקה ע"י מדבקה חצי-אטומה שנמכרת למטרה זו בארה"ב. (מספר המשקפיים הוא בערך 6.) הטיפול במדבקה החצי אטומה שיפר את מצב העין העצלה, אך הפזילה החמירה בצורה ניכרת. האם יתכן שהפזילה חזרה עקב השימוש במדבקה החצי-אטומה במקום במדבקה שמכסה לגמרי את העין? בתודה.

06/06/2005 | 00:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לבנ שלום, קשה לדעת, ראשית, הפזילה יכולה לחזור גם בלי קשר לסגירות. שנית- ידוע שסגירה מעלה את הסיכון לחזרה (או אף להופעה ראשונית) של פזילה, אך מכיוון ששיקום הראיה חשוב יותר מבחינת קדימויות טיפול מאשר הפזילה, זה סיכון שבדרך כלל צריך לקחת. כל שבכל מקרה, אל תרגישו רע (במובן של חזרת הפזילה בגלל הסגירות), זה הטיפול הנכון והמקובל במקרים כאלו. קודם כל נלחמים על הראיה, את הפזילה אפשר תמיד לתקן. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה