בדיקת עיניים לבן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/06/2005 | 13:25 | מאת: מאיה

לפני שבוע עשיתי בדיקת ראייה לבני בן ה - 10 חודשים בראיית הנולד, התוצאה היתה כזו bilateral hypermetropia שתי מילים בלבד ומתחת נא לפנות לרופא עיניים ילדים. \ מה זה, מה אומרות המילים הללו, טוב רע, ומה בינהם, אשמח לשמוע ולו אפילו משהו שיסביר לי את התשובה הזו. תודה מראש

06/06/2005 | 00:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למאיה שלום, מדובר ברוחק ראיה. הסכנה- עלול לגרום לעין עצלה. זו הסיבה שכל ילד בגיל זה צריך בדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים לילדים, כולל הרחבת אישונים עם טיפות ובדיקת התשבורת. לא ברור לי מה הטעם בבדיקה של ראיית הנולד: אם מוצאים- צריך בדיקת רופא עיניים. אם לא מוצאים, ייתכן שהוחמץ וצריך את הבדיקה הנ"ל. דר. נוימן

06/06/2005 | 07:54 | מאת: שלי

האם אתה ממליץ לי לגשת כבר לרופא העיניים ולעשות את בדיקת הרחבת האישונים, (האם החומר לא מסוכן לעיניים בגיל כה צעיר) קבעתי פגישה לשבוע הבא, או לחכות לגיל שנה וחצי לבדיקת הראייה בטיפת חלב? ואז לראות מה יגידו שם........ ובמידה והתשובה תהייה אותו דבר האם זה יהיה מאוחר בגיל שנה וחצי לעשות את הבדיקה הנ"ל? תודה מראש אמא לחוצה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה