hypermetropia

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/05/2005 | 12:17 | מאת: גל.

בתי כמעט בת 9 ושבוע שעבר איבחן אצלה רופא העיניים (הלכנו אליו בעקבות מכה בעין שהיא קבלה) hypermetropia. הרופא המליץ על משקפיים. מקריאה על הנושא נראה שהתופעה מוכרת אצל ילדים. יחד עם זאת הבנתי שלאחר גיל 8 תתכן ירידה בעצמת ליקוי הרוחק. שאלתי: האם כדאי להתחיל בהרכבת משקפיים מיידית או שכדאי לחכות ולראות אם יש שיפור? רוצה לציין שבתי אף פעם לא התלוננה של בעיות בראיה.

29/05/2005 | 22:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגל שלום, התשובה תלויה במידת רוחק הראיה (ה"מספר"), חדות הראיה עם ובלי תיקון והאם יש נטיה לפזילה. דר. נוימן

01/06/2005 | 16:39 | מאת: גל.

ד"ר נוימן, אין נטיה לפזילה. אלה תוצאות בדיקת רופא העיניים: שמאל ימין distance 6/ 8 6/ 8 cyclo: (לקרא מימין לשמאל) שמאל: + 3- 0.25*90 ימין +2.75 - 0.25*45 האם זה עוזר לקבל אינדיקציה טובה יותר? תודה, גליה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה