אני מודאגת!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/05/2005 | 01:23 | מאת: אמא

כבר מספר פעמים שמתי לב לשריטה שנראית כעין שערה שנמצאת על הקרנית של בני בן הארבעה חודשים, אולם הדבר נראה רק באור מסוים ואם ממש חיפשתי. תחילה חשבתי שאולי אני מדמיינת, אבל כעת אנחנו בטוחים שיש על הקרנית מן צלקת שלא עוברת. מעולם לא היתה לבני דלקת, ופרט לממצא זה אין סימנים פתולוגים אחרים שעלולים להעיד על דבר מה אחר. האם זו תופעה מוכרת? מה זה יכול להיות? ואם אכן מדובר בצלקת (כגודל ריס בערך) מה הן ההשלכות? תודה.

29/05/2005 | 22:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא שלום, מסוג השאלות שלא ניתנות לתשובה בעל פה. אין טעם לדון בהשלכות של צלקת בקרנית כאשר רוב הסיכויים שלא מדובר בזה. קחי את הילד לבדיקת רופא עיניים לילדים. (בחלק מהבדיקה אנחנו משתמשים ב"מנורת סדק ניידת" שזה מן מיקרוסקופ עם מקור אור המאפשר בדיקה מדוקדקת של הקרנית, גם בתינוק, ואז ניתן לקבוע בוודאות במה מדובר). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה