השלכות הקולובומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/05/2005 | 21:10 | מאת: דן

שלום, לבתי יש קולובומה של הרשתית בעין אחת,והיא אינה רואה בעין זו. העם מעבר לעוורון בעין אחת יש לקולובומה השלכות על תפקוד איברים אחרים, שמענו שזה יכול להשפיע על הכליות ? האם זה נכון, ומה ההשלכות ? אשמח לקבל תשובה

27/05/2005 | 12:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדן שלום, יש מומי עיניים (כגון חוסר התפתחות של הקשתית) הקשורים לשכיחות יתר של גידולים בכליה למשל. למיטב ידועתי קולובומה "בלבד" לא קשורה למצב גנטי כזה, בוודאי לא כאשר מדובר בנגע חד צדדי. שאל את הרופא המטפל שלכם באופן ספציפי, והוא כבר יבצע חיפוש לראות אם יש חידושים בנושא זה. הידע בגנטיקה מתחדש כל הזמן, ואני נוהג לבצע חיפוש חוזר בספרות בכל מקרה חדש. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה